El Menjador Social

El 2010 les portes del Menjador van restar obertes tots els dilluns al migdia de l’any (tant si era dia laborable com festiu, i a l’estiu també), i a partir del 2011 aquest servei es va ampliar també als dijous.

En aquests moments, la mitjana de persones que vénen a dinar volta la vintena llarga de persones. Les seves situacions són molt variades: homes i dones que viuen al carrer, en habitacions de rellogats (sovint sense dret a cuina); persones a l’atur, o bé amb treballs puntuals i mal pagats, dones amb fills, famílies senceres on ningú té feina, d’altres que reben ajudes socials però tan ínfimes que no els arriba per pagar-se una habitació i al mateix temps poder comprar menjar, etc.

Aquest menjador social funciona gràcies a una xarxa de persones voluntàries que es reparteixen les feines: cuinar, atendre les persones que vénen a dinar, ajudar en la logística i aportar diners per al menjar i, si pot ser, per a productes d’higiene personal. S’ha de dir també que Forn Mora, Pastas Gallo i la cooperativa de consum El Cabàs, del mateix Ateneu, col·laboren també aportant menjar.